UVEČE POTOPITE BADEM U VODU, UJUTRU GA POJEDETE! REZULTATI ĆE VAS ODUŠEVITI!
Tradicionalna kineska medicina kaže da je vrlo važno bademe preko noći potopiti u vodu, a onda ih ujutro pojesti oljuštene, a evo i zašto!
Tanin koji se nalazi u koži badema sprečava vaše telo da upije sve dobre sastojke koje ima ovo koštunjavo voće. Zato ih pre konzumiranja potopite u vodu preko noći i gorka koža će se sama odstraniti a kiselina iz vašeg želuca moći će da se pozabavi svim hranljivim sastojcima koje sada nudi badem.
Bademi su inače puni proteina, vlakana, vitamina E, kalcijuma, cinka, fosfora i magnezijuma, a tek bez kože svi ti sastojci dolaze u punom sjaju.
I ajurveda savetuje baš ovakav način konzumiranja badema, ali oni uz to još savetuju da ih pojedete odmah po buđenju jer time regulišete lučenje hlorovodonične kiseline u stomaku, ali i sprečavate gorušicu i druge probavne probleme.
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: