Protein iz surutke bi mogao da zaustavi dijabetes!



Naučnici otkrivaju novi razlog zašto je dobro piti protein iz surutke pre doručka.

Istraživanja su pokazala da konzumiranje proteina surutke pre doručka može da kontroliše nivo šećera u krvi, a mogao bi čak i da zaustavi dijabetes tipa 2.

Bez obzira na to da li redovno koristite protein iz surutke kao deo treninga, proteini bi mogli da budu dobri za zdravlje, pokazalo je novo istraživanje.

Za neupućene, čist protein surutke se proizvodi od mleka i lišen je masnoća i šećera. On je popularan među sportistima, a konzumira se između obroka.

Rezultati istraživanja koja su ove nedelje predstavljena na jednoj stručnoj konferenciji u Mančesteru, ukazuju na to da bi protein iz surutke mogao da zaustaviti dijabetes tipa 2.



Studije sprovedene na Univerzitetu Njukasl testirale su dejstvo proteina kod gojaznih muškaraca i žena s dijabetesom tipa 2, a ispitanici su konzumirali protein kao prvu stvar pre doručka.

Doktor Danijel Vest rekao je da nivo glukoze posle jela može da doprinese lošem upravljanju glukoze u krvi, i da to može da bude štetno za kardiovaskularno zdravlje.

“Mi smo dokazali da konzumiranje male količine proteina surutke pre obroka može da pomogne ljudima da izbegnu visok nivo glukoze u krvi, i da može da im pomogne da se osećaju zadovoljnije nakon obroka”, rekao je.


izvor:kucnilekar.com

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives